Dine apptilladelser kan drage fordel af dine data

Nogle smartphones-apps udnytter tilladelsesprocessen til at indsamle (og udnytte) oplysninger, som de måske faktisk ikke har brug for.

Denne artikel er fra vores partners arkiv .

Hver gang du installerer et program på din telefon, bliver du bedt om at give den app visse tilladelser: at bruge dit kamera, spore din placering, se dine kontakter og mere. Mens nogle af disse tilladelser er nødvendige for, at appen kan fungere, udnytter nogle apps denne proces til at indsamle (og udnytte) ioplysninger, de måske ikke har brug for.

The Wire talte med Olivier Amar, administrerende direktør for Mine tilladelser , om den bedste måde at genkende, hvilke apps der bruger dine data, og hvordan du stopper det. Amars første råd: læs det med småt. 'Det er lige meget om det er på Android eller iOS, applikationer vil få indsigt i, hvem du er. På begge platforme kræver informationen dog, at du giver tilladelse til den adgang, og derfor er det et must at læse det med småt, inden du klikker på installer! Når du har installeret programmer, kan nogle af dem bede dig om at logge på med Facebook, Google, Twitter eller en anden platform. Læs igen det med småt, før du klikker 'okay', for det er der, du bliver informeret om de oplysninger, du giver væk.'



Afhængigt af appen er nogle oplysninger logiske at give.Amar anbefaler, at du stiller spørgsmålet 'Hvorfor beder de om adgang til denne specifikke personoplysninger?' før du trykker på accept. Naturligvis, yDu skal slå Location Services til for at bruge FourSquare, og du skal give adgang til dit kamera og dine billeder for at bruge Instagram.

Nogle tilladelser er dog ikke så indlysende, og det er dem, man skal være træt af.'Hvis det er i overensstemmelse med det, appen gør, er det fantastisk. Hvis ikke, så lad være med at genere eller spørge udviklerne.' Nogle gange vil apps forklare, hvorfor de beder om særlige tilladelser i udviklerens noter. Andre er mindre på forhånd. For eksempel, than nyeste opdatering af Snapchat kræver, at brugerne aktiverer placeringstjenester for at bruge filtre: Er deling af din placering værd at gøre dit billede sort/hvidt? Amar advarer også mod apps, der beder om at sende sms'er i dit navn. Disse apps har normalt til formål at invitere venner til deres tjeneste ved hjælp af dit navn og nummer.

Det er en god idé at gennemgå dine applikationstilladelser regelmæssigt, hvilket kan gøres i sektionen Indstillinger på din mobilenhed. Amar minder os dog om, at rydning af uønskede apps er en to-trins proces. Han siger: 'Selv hvis du har afinstalleret et program fra din telefon eller computer, kan de stadig få adgang til dine personlige oplysninger, hvis du har oprettet forbindelse til dem via en tjeneste som Facebook Connect, Google+, Twitter osv. du har afinstalleret en app, husk at tjekke dine tilladelser.'

Twitter minder brugere om at tjekke deres app-tilladelser, når de nulstiller deres adgangskode (hvilket du skal gøre i dag til ære for World Password Day! ), men Facebook gør det lidt sværere. På Facebook skal du manuelt fjerne apps én efter én. Du kan finde denne side ved at logge ind på Facebook, gå til Indstillinger, derefter Apps og klikke på X ud for hver enkelt side. For Google+ skal du besøge siden Kontotilladelser, som er tilgængelig via fanen Privatliv på siden Indstillinger.

Selvom det er vigtigt at være omhyggelig med dine applikationstilladelser, kan der stadig opstå problemer hos udviklerne. Amar fortæller os, at 'Tidligere har vi set apps som Path, Bangwithfriends og SnapChat blive fanget for ikke nødvendigvis at gøre noget, der var ondsindet, men for et simpelt teknologisk problem. Det førte til, at brugernes informationer ikke blev håndteret på en ordentlig måde eller endda blev afsløret.' Mens nogle tilladelsersnafuser ærlige fejl, nogle apps er ondsindede med vilje. Den Brightest Flashlight Gratis app til Google Play blev afsløret af FTC for at sælge placeringsdata for brugere, selvom brugeren havde fravalgt at dele deres placeringstjenester med applikationen. Heldigvis fangede FTC dette og detapp's distributør, Goldshores Technologies, slettede alle de oplysninger, de havde indsamlet om brugere.

Denne artikel er fra vores partners arkiv Tråden .